vrijdag 2 november 2018

Druk zijn en eenzaam



Wij hebben geen tijd, weinig geld en maken ons veel zorgen. Wij zijn vaak moe en voelen ons alleen. Wij maken geen tijd voor onze gedachten en gevoelens, maar wij betwijfelen ook sterk of wij er wel uit zouden komen.
Al zijn wij het niet eens met wat ons wordt aangedaan, met waarmee wij geconfronteerd worden, wij ondernemen niets. Wij weten ook niet wat wij zouden kunnen doen en hebben sterk het gevoel dat het snel eng en gevaarlijk zou kunnen worden, zouden wij iets ondernemen. 
Wij ondernemen dus niets.
Wij hebben niets in te brengen op onze school of universiteit, ook absoluut niets in te brengen op ons werk, in onze buurt, op de school van de kinderen, bij de gemeente, de overheid, de regering, etc. Alles is voorgekookt, alles is “fake” en je moet niet opvallen als jij en je kinderen willen overleven met niet al te veel pijn.
Veel moeten werken, ons eenzaam en onveilig voelen, wordt uiteindelijk ondragelijk, ook omdat wij onze kinderen niet kunnen beschermen. Misschien moeten wij toch met elkaar gaan praten, zonder iemand uit te sluiten, en samen betere alternatieven creƫren.



30.753 Views