vrijdag 22 juli 2016

Een e-mail van de psycholoog aan de ouders




"Beste ouders,

Het ging goed met A.
Hij was ontspannen, welwillend en zachtaardig. A kon heel goed reflecteren en was duidelijk positief over dingen verbeteren. Daarom de geheugensteun.

Mijn complimenten voor uw werk. Dat neemt niet weg, dat de behandeling voortgezet dient te worden. Zeker nog een jaar intensief.
A. vraagt en heeft veel behoefte aan liefdevolle aandacht, begrip en hulp. Geef hem dat, a.u.b. Wees er niet zuinig mee.
Als het hem moeite kost om iets te doen of juist niet te doen, vraag het hem dan niet meer dan twee keer. Ga dan naar hem toe en doe het samen met hem. Neem de tijd. Wees geduldig en vriendelijk. Als u dat vaak doet, dan raakt hij er op een bepaald moment aan gewend om het alleen te doen.

Ga ook door met de behandeling van de ADHD: help A. te leren zich te concentreren bij het uitvoeren van werk en vervolgens te ontspannen (concentreren, ontspannen). Doe dat ieder dag met hem met concrete dingen, zoals huiswerk of ganzenbord, mens erger je niet, dammen, of samen naar een goede film kijken of …

Werk tevens aan de binding tussen uw zoon met u.
Als A. heel bewegelijk en onrustig is, vraag hem dan zijn aandacht hiervoor. Laat hem zich bewuster worden hiervan. Soms kunt u hem ook vragen om nu iets te gaan ondernemen, waardoor hij wat rust voor zichzelf creĆ«ert: een boek lezen, u helpen met huishoudelijke klusjes, knutselen of 

Als A. iets moet missen (straf), omdat hij niet goed heeft ingespeeld op wat van hem verwacht werd, praat daarna heel kort met hem. Betrek hem erbij, laat hem weer met u samen iets doen, laat hem genieten van uw begrip en vriendelijkheid. “Hard zijn”, liever niet.

Met vriendelijke groet,"



12325 Views