zaterdag 9 april 2016

Intimidatie. Tuchtcollege misbruikt door jeugdbescherming. *



Ik wil graag een persoonlijkheidsonderzoek door u laten doen. Jeugdzorg wil dat en mijn advocaat heeft mij op u attent gemaakt. Ik wil niet dat de bevriende organisaties van Jeugdzorg dat onderzoek doen. Ik heb geen vertrouwen in hun. Al jarenlang zitten zij mij dwars en maken zij mijn leven en dat van mijn kind ondragelijk van verdriet. Zij willen ook dat ik toestemming geef om mijn kind te laten onderzoeken. Ik wil niet dat zij dat gaan doen, maar zij zeggen dat als ik niet instem, zij naar de rechter gaan en dan van hem toestemming zullen krijgen. Hoe snel kan het onderzoek plaats vinden?

Wanneer een moeder en haar advocaat hulp vragen, omdat een kind bij haar moeder is weggehaald (uit huis geplaatst) en moeder haar kind weer thuis wil hebben, is het noodzakelijk dat zowel moeder als advocaat goed geïnformeerd worden.

I. Hoe werken wij?
a. Een psychodiagnostisch onderzoek vraagt veel tijd. Wij stellen geen diagnose los van de persoon of uitsluitend op basis van symptomen. Wij zien de mogelijke psychische problemen van iemand in de context van wat hij heeft meegemaakt en van hoe hij nu leeft. Niemand wordt ook zo maar ziek!

b. Andere onderzoeksvragen worden met u en uw advocaat besproken. Het onderzoek leidt ook tot adviezen en eventueel behandeling.

c. Wij hebben veel informatie nodig, bijvoorbeeld hoe het met u vroeger was, hoe het nu met u is en wat er tussen vroeger en nu is gebeurd. Wij willen graag aan aantal keren met u praten (tussen 2 en 5 uur) en zullen u ook vragen twee of drie vragenlijsten in te vullen. Graag willen wij ook bestaande rapporten en relevante documenten doornemen, zeker als die door jeugdbescherming of op zijn verzoek zijn opgesteld.

d. Geen enkele informatie door u verstrekt zal worden gedeeld met wie dan ook zonder uw expliciete toestemming. De informatie over u en uw kind is van u en van niemand anders. Het onderzoeksrapport wordt in concept vorm met u besproken en wordt alleen definitief op het moment dat u en wij het eens zijn. Geen consensus, geen rapport. Indien u dat goed vindt, wordt uw advocaat ook geraadpleegd over het rapport. Het rapport is uw eigendom. U krijgt twee exemplaren. Wij doen verder niets met het rapport.

II. Waar staan wij voor?
a. Wij zijn onafhankelijk, hebben kennis, ervaring en belangrijker, wij houden ons het recht voor om eigen keuzes te maken. Het gaat bijvoorbeeld zoals bij kranten. De Telegraaf en Vrij Nederland zijn onafhankelijke kranten met eigen meningen en standpunten. Zij denken heel anders over veel onderwerpen en rapporteren ook heel anders.

b. Wij zijn van mening, dat het weg halen van een kind bij zijn moeder en gezinswoning (uithuisplaatsing) en het kind geven aan vreemden voor verzorging, opvoeding en liefde (pleegzorg) alleen te rechtvaardigen is wanneer het kind slachtoffer is van fysiek of seksueel geweld, grove (zwaar en herhaaldelijk) verwaarlozing of psychische mishandeling.

c. Wij zijn van mening dat het weg halen van een kind uit zijn gezin (meestal alleenstaande moeder) en woning (uithuisplaatsing) traumatisch is voor kind en moeder en dat een kind geven aan vreemden voor verzorging, opvoeding en liefde (pleegzorg) inhoudt, dat het kind en zijn moeder permanent traumatische situaties beleven en in een sociaal toxisch omgeving leven. Kind en moeder worden gedwongen hun hechting op te geven in een soort rouwproces.

d. Wanneer wij gegrond van mening zijn, dat aan kind of ouders schade wordt toegebracht, melden wij dat in onze rapportage.

e. Jeugdbescherming vindt Child Support niet onafhankelijk en niet goed. Jeugdbescherming is van mening dat Child Support tegen Jeugdbescherming is en dient veelvuldig klachten in over de verantwoordelijk psycholoog voor Child Support bij het tuchtcollege van het NIP.

f. Jeugdbescherming werkt nooit mee aan een onderzoek, dat ouders bij Child Support vragen en bestrijdt altijd de onderzoeksrapporten van Child Support bij de rechtbank, die altijd Jeugdbescherming volgt.

g. Jeugdbescherming zet moeder altijd onder druk om zichzelf en het kind te laten onderzoeken bij door jeugdbescherming zelf voorgedragen instellingen, organisaties en zelfstandigen.

III. Waarom dan toch door gaan?
a. Kinderen en ouders hebben recht op vriendelijke en eerlijke hulp vanuit hun eigen opvattingen en belangen. Voor hun is dat de zo goed als enige mogelijkheid dat hun verhaal van leed en verdriet serieus wordt genomen en te lezen is in een onderzoeksrapport.

b. Ooit zal erkend worden het onrecht dat jaarlijks duizenden en nog eens duizenden kinderen en ouders wordt aangedaan en het leed en verdriet dat zij ondergaan. Hopelijk wordt dat dan stop gezet.

c. Voorlopige laten wij ons niet intimideren door al die klachten bij het Tuchtcollege.


*Ter illustratie, zie ook de film “Spotlight



11140 Views