zondag 8 december 2013

Gezond verstand

Bij de behandeling worden, op een geïntegreerde wijze, het gedachtegoed en de kenmerken van veel therapeutische modellen toegepast, bijvoorbeeld: Psychoeducatie, Mediatietherapie, Cognitieve Gedragstherapie, Speltherapie, Cognitieve herstructurering, Aandachtgerichte Cognitieve Therapie (Mindfulness-Based Cognitive Therapy/MBCT), Steunende en Structurerende Therapie, Dialectische therapie, kunstzinnige therapie en in het bijzonder gezond verstand. (Behandelprogramma …. Derde Editie. Child Support)
Dat is zo bij het werken met een cognitief sterke jongen in groep 6 ( 9 jaar), die zijn rekenwerk in de klas bijna nooit afkrijgt en bij het werken met een meisje in groep 5, dat nooit lacht en dat als haar iets niet lukt bij rekenen (wat vaak gebeurt) heel gestrest en boos wordt.

Zo gaan wij ook te werk bij een meisje met een heel hoge IQ-score, dat niet doorzet als zij het gevoel krijgt dat het niet duidelijk is en zo gaan wij ook te werk bij een 17-jarig 5 havo jongen, zonder vrienden, met complexe problematiek. Vaak wordt materiaal ontwikkeld voor een bepaald ‘patientje’, voor een bepaalde sessie, dus ook voor de 17-jarig jongen.

Klik op de link hieronder: