vrijdag 4 april 2014

ONTWIKKELING HERSTELLENDE PSYCHOTHERAPIE



© Child Support     

Ontwikkeling Herstellende Psychotherapie of Developmental Restore Psychotherapy (DRT) is psychotherapie, die gericht is op het herstellen van de emotionele ontwikkeling, zijnde neurobiologische structuren waarvan de ontwikkeling gebruiks- en omgevingsafhankelijk is.

Wetenschappelijk uitgangspunt hierbij is, dat een verstoorde emotionele ontwikkeling haar oorsprong heeft in een sociaal toxische omgeving.
Dat leidt tot gevoelens en emoties, denkpatronen en gedrag, die niet adequaat zijn, belemmerend werken, leed veroorzaken, niet op eigen kracht stopgezet kunnen worden en een eigen ontwikkelingsproces volgen buiten de eigen wil van de persoon om.

Leren en leerproblemen, bijvoorbeeld bij kinderen, zijn psychische processen in een ontwikkelings- en omgevingsgeïntegreerde context.

Ontwikkeling Herstellende Psychotherapie leidt tot een ontwikkelingsgeïntegreerd behandelingsconcept van drie dimensies, waarin geïntervenieerd wordt met vooraf gestelde doelen, zijnde:
a. Onttrekken aan de toxische situatie (het stopzetten van de bedreigingen).
b. Herstel van de emotionele ontwikkeling (het op gang brengen van een gezonde emotionele ontwikkeling).
c. Revalideren (het ontwikkelen van sociaal-emotionele kennis en vaardigheden, die eerder verhinderd werden zich te ontwikkelen).

Ontwikkeling Herstellende Psychotherapie vereist, dat vooraf antwoord wordt gegeven op vragen als:
- Wanneer zijn de problemen ontstaan, hoe zijn die ontstaan, wat heeft zich niet goed ontwikkeld en hoe uit dat zich gedurende het leven van het kind (Anamnese).
- Hoe uiten de problemen zich nu (Diagnostisch onderzoek)?

Ontwikkeling Herstellende Psychotherapie heeft als doel herstel van de emotionele ontwikkeling en zelfstandigheid.

© Child Support 2014

 2834 Views