woensdag 20 mei 2015

ADHD Behandelen of slikken? 3





Een andere adolescent werkt heel snel zijn huiswerk af. Hij is snel klaar en het is altijd goed. Leren en lezen, echter is een zwaar probleem. Het lukt hem niet te lezen. Zijn ouders moeten dan voor hem lezen, vreemde tallen, aardrijkskundig, geschiedenis, biologie, etc. wordt zo voorbereid! Hij is afhankelijk van zijn ouders en zijn ouders zijn uren met hem bezig, na hun eigen werk en wat zij allemaal nog moeten doen thuis. Hoe pakken wij dat aan?
Hetzelfde als boven, maar met enkele enkele aanpassingen. In plaats van 30 minuten werken, beginnen met 15 minuten (met de afspraak dat hij binnen twee weken naar 30 minuten moet gaan).
Na 30 minuten werken, stoppen. Voor je stopt, schrijf je 2 paragrafen over wat je hebt gelezen. Waar ging het over? Schrijft het op. Dan wel de pauze van 15 minuten. Zie: “ADHD Behandelen of slikken?1”
Na de pauze begin je weer, maar eerst lees je de twee paragrafen. Zo pakt je de draad weer op. Na dagen of weken, met al die paragrafen heb een samenvatting. Als je een toets heb, hoef je niet eerst alles te gaan lezen. Je begint met de samenvatting en indien nodig ga je naar het boek.  



7189 Views