vrijdag 11 juli 2014

Oceanen tussen verkooppraatjes en werkelijkheid



De hele jeugdzorg is geprivatiseerd. Wat vroeger nog overheids- of semi-overheidsinstellingen waren, enigszins te vertrouwen, zijn nu allemaal stichtingen. Zeer grote ondernemingen met honderden weknemers.
Al die stichtingen worden bestuurd door politici en voor 100% gefinancierd met belastinggeld onder de voorwaarde dat zij het beleid van de regering en de gemeente uitvoeren.
Buiten deze ingehuurde uitvoerders van het regeringsbeleid op het gebied van onderwijs, gezondheid en zorg, is er zo goed als niets voor de alerte burger. De keuzevrijheid van de burger, een basiselement van eigen vrijheid en verantwoordelijkheid, bestaat niet meer. De burger en zijn kinderen worden geleid.
Kwaliteit in onderwijs, gezondheid en zorg, in een kritische maatschappelijke context (zoals het hoort), mag je niet, kun je niet bieden.
Ondertussen vertellen de grote ondernemingen (de beleidsuitvoerders) dat zij de klant, u en uw kind, “hoog in het vaandel” hebben, een “passie voor kind en klant” hebben, “deskundigen” en “vertrouwenspersonen” hebben die u van alles wijs zullen maken. Uiteraard, alles “in het belang van uw kind.”
Ondertussen vertellen ministers en andere politici in Den Haag dat kiezen alles duurder maakt. Wordt dat doorgetrokken dan zullen wij binnenkort niet meer dan één supermarkt hebben om onze boodschappen te doen.
Heel ongezond.
Voor volwassenen, die gezondheidshulp nodig hebben, wordt er eenrevolutionaire doorbraak” aangekondigd: de combinatie “zelfhulp en e-health.” U kunt nu thuis, alleen en op uw gemak, voor uzelf zorgen!

 4445 Views