woensdag 2 augustus 2017

Emigreren of vluchten


Politici, onderdrukkers, grote ondernemers en grote investeerders hebben altijd immigratie van arbeidskracht gestimuleerd. Al in de jaren 60 werd door de Nederlandse overheid in andere landen actief immigranten geworven. Niets anders dan wat de Duitse nazi’s gedurende de 2e wereld oorlog deden, bijvoorbeeld in Nederland.
Sinds de jaren 80 verschijnen in de media van heel Europa de conclusies van (bestelde) studies, die politici overnamen, dat miljoenen immigranten naar Europa geleid moeten worden om de economische groei en de zorgsector veilig te stellen.
Het menselijke lijden is van geen belang voor diegenen, die het meest overhouden aan de exploitatie van immigranten.
Gelukkig zijn er ook heel veel mensen die geraakt worden in hun menszijn door het lijden van immigranten en hen willen opvangen.
Beide groepen, de exploitanten en de fatsoenlijke mensen, hebben tegenovergestelde ideologische en morele principes, maar ontmoeten elkaar bij de opvang van immigranten. Toch verplaatsen de meeste mensen zich naar de zijkant, zien wel wat immigratie veroorzaakt, maar houden zich afzijdig. Wanneer wij ons laten meeslepen door onderdrukkers, omdat wij minder onderdrukt worden dan anderen, is dat vaak, op termijn, een heel ongezonde stressverwerkende strategie.


18.950 Views