dinsdag 21 februari 2017

Traumatische ervaringen opgedaan op school bij het leren



Hierbij ontvangt u een Cito toets Begrijpend Lezen, Opgavenboekje 1, met de goede antwoorden.
Mijn verzoek aan u is de opgaven te verdelen over het aantal dagen van de week tot en met zondag en met P. iedere dag een stukje samen te doen.
De bedoeling is dat het samen met P. gedaan wordt om motivatie, concentratie en doorzettingsvermogen te versterken en te trainen.
Dat doen wij door haar veelvuldig en adequaat te waarderen en aan te moedigen, door met haar zeer vriendelijk en enthousiasmerend om te gaan.
De bedoeling van samendoen is ook P. ter plaatse te helpen met wat zij niet weet of waar zij moeite mee heeft. Toetsen van kennis en vaardigheden is dus nu niet aan de orde.

U bent zo vriendelijk geweest om aanwezig te zijn toen ik met P. werkte. Het ging er toen ook om P. te doen inzien dat zij werkelijk alles aankan, dat zij goed kan leren, haar te laten ontdekken hoe zij leren en werken effectief kan aanpakken. Het ging ook om haar te laten genieten van vriendelijkheid.”

Veel kinderen hebben traumatische ervaringen opgedaan op school bij het leren. Bij hulp moeten wij rekening houden met de belevingswereld van het kind. Ouders kunnen soms helpen of na verloop van tijd het van de psycholoog overnemen.


15.848 Views