donderdag 3 november 2016

Zwakbegaafd




“Omgaan met een zwakbegaafd kind”

“Indien er bij uw kind wordt geconstateerd dat hij of zij zwakbegaafd is, zit er niets anders op dan dit te accepteren. Het is belangrijk om dit te accepteren en je moet vooral niet je kind gaan belasten met moeilijke opgaven om hem of haar toch weer slim te maken. Als dit wel gedaan wordt, dan wordt je kind overvraagd, omdat hun intelligentie dit helemaal niet aankan. Hierdoor ontstaan er emotionele en gedragsproblemen. Deze problemen zullen vaak verdwijnen indien het kind op het juiste niveau wordt aangesproken.

Daarnaast moet je als ouder de nadruk leggen op de dingen die je kind juist wel goed kan. Hierdoor ontwikkel je een positief zelfbeeld bij het kind. Het is ook belangrijk als ouder dat je een duidelijke structuur aan brengt in het leven van je kind, door bijvoorbeeld duidelijke regels te stellen en een dagindeling te maken. En denk er aan: geef je kind duidelijke maar haalbare opdrachten!

Zwakbegaafde kinderen zitten vaak op een reguliere school en vaak zijn ze in staat om dit bij te benen. Wanneer het kind vastloopt in het reguliere basisonderwijs kan het kind naar het speciaal onderwijs.“

(Bron: www.zobegaafd.nl)


Wat hierboven te lezen is, is pure onzin, nonsens. Toch wordt dat nog steeds op de universiteiten geleerd, bij instellingen en op scholen toegepast, iedere dag, en aan ouders verteld. Deze opvattingen, die iedere wetenschappelijk onderbouwing missen, leiden tot het ontnemen aan kinderen van het recht behandeld te worden voor hun gezondheidsproblemen. Zouden deze kinderen deskundig behandeld worden, dan zouden zij binnen één, hooguit twee jaar hersteld zijn.
Maar, door de huidige opvattingen en praktijken, worden tienduizenden kinderen, voor het leven in instellingen geïnterneerd en gesegregeerd van de samenleving. Hen wordt een gezonde ontwikkeling en vrije deelname aan de samenleving gewegerd.




13989 Views