donderdag 9 april 2015

Volwassenen therapie




Veel volwassenen, die gedurende lange tijd angst en verdriet ervaren en lijden onder gevoelens van zich boos en gekwetst voelen, hebben daar vaak veel last van in hun dagelijks leven.
Bij behandeling werken wij in eerste instantie niet aan het herstel van hun emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling, zoals wel het geval is bij kinderen en adolescenten (daar richten wij ons voornamelijk op hun emotionele ontwikkeling).
Volwassenen dragen vaak zware “bagage” met zich mee, namelijk hun geschiedenis. Bij behandeling van volwassenen stellen wij hun voor “de bagage te parkeren” en richten wij ons op het gezond maken van heden en toekomst. Gedurende dat proces (curatieve gezondheidsinterventie) pakken wij steeds stukjes van de bagage op als dat te pas komt en helpt bij het opbouwen van een gezonde toekomst.
Wij veranderen het verleden niet, wij zorgen er voor dat het beter verwerkt wordt en men er van leert. Zo werken wij aan een stevige, gezonde basis voor een verdere gezonde ontwikkeling en zelfstandigheid van de medemens, die ons om hulp vraagt.



6725 Views